Close

Trafuco neemt Alfred Talke Transport Services (ATTS) over

De eerste externe stap in Trafuco’s groeiambities is gezet. Trafuco heeft heden de firma Alfred Talke Transport Services nv (ATTS) overgenomen van de grote Duitse logistieke groep Alfred Talke. ATTS is gevestigd in Zwijndrecht en bedient met een 36-tal trekkers in hoofdzaak de West Europese liquid bulk markt.

Trafuco bevestigt haar duidelijke groeiambities zowel organisch als via acquisities. In het kader van haar groei investeerde men in 2015 reeds in 30 nieuwe trekkers en 10 inox tankopleggers. Voor 2016 en 2017 komen daar nog 40 trekkers en 20 inoxopleggers bij. Door de acquisitie van ATTS groeit Trafuco verder tot een omzet van afgerond 35 miljoen euro via een vloot van 215 trekkende voertuigen. Het totale personeelsbestand zal toenemen tot 265 personen, 100% onder het Belgische sociale zekerheidssysteem.

Trafuco is gespecialiseerd in het bieden van een totaaloplossing, voornamelijk voor liquid bulk, maar ook voor verpakte goederen en containers. Het bedrijf focust zich in hoofdzaak op de markt van de olie, chemie, afval en haventransport. Een specialisatie van Trafuco is het bevoorraden van zeeschepen met smeerolie, waarbij het bedrijf naast de vrachtwagens tevens over 4 gespecialiseerde binnenschepen en een dedicated magazijn beschikt. In 2015 stapte D2E Capital in het aandeelhouderschap van de groep in het kader van de groeiambities van de onderneming.