Close

XPO Logistics laat zijn activiteiten met containertransport aan Trafuco over

Vanaf 12 september worden de transportactiviteiten voor containers en huifopleggers van XPO Logistics in de haven van Antwerpen naar Trafuco overgeheveld.

XPO heeft de strategische beslissing genomen om zich in de haven van Antwerpen op zijn opslagactiviteiten en -diensten te concentreren en niet langer te investeren in een eigen wagenpark om haventransport uit te voeren. Voortaan zal de groep Trafuco voor het transport van containers en schuifzeilopleggers instaan. Die groep bestaat uit verschillende transportbedrijven en is een van de belangrijkste logistieke spelers in Antwerpen. Ze is 100% Belgisch en zal in 2016 een zakencijfer van meer dan 37 miljoen euro voorleggen, met een personeelsbestand van meer dan 300 mensen.

De activiteiten die het nu in de haven van Antwerpen heeft overgenomen, passen perfect binnen de activiteiten van NDB Logistics (dat deel uitmaakt van Trafuco) en dat momenteel zo’n 30.000 containers per jaar vervoert.